Actueel

 • Workshop creatief schrijven Bekijk details

  24 januari 2023

  Een goed verhaal heeft een begin, een midden en een eind. Toch? Hoe pak je dat eigenlijk aan? Leer het bij de workshop 'Creatief schrijven' bij de Bibliotheek in Zutphen. In vier workshops leer je jouw verhaal tot leven brengen. Meld je aan via de agenda. Waar wacht je nog op?

 • Kom langs BIJ de bieb tijdens De Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  19 januari 2023

  Nog eventjes en de Nationale Voorleesdagen 2023 beginnen weer. Van 24 januari tot en met 4 februari wordt er volop voorgelezen bij diverse vestigingen van BIJ de bieb. (Groot)ouders zijn van harte welkom bij de voorleesactiviteiten. Want voorlezen is gezellig, het vergroot de woordenschat en prikkelt de fantasie.

 • Cadeautje voor jou Bekijk details

  3 januari 2023

  Omdat wij vanaf nu BIJ de bieb heten, staat er voor iedere bezoeker in de maand januari een heerlijk gratis kopje koffie of thee klaar. We doen er ook iets lekkers bij! In iedere vestiging in Brummen, Eerbeek, Gorssel, Lochem, Twello, Warnsveld en Zutphen kun je hiervan genieten. Welkom BIJ de bieb.

 • Gratis computercursus voor beginners in Almen Bekijk details

  9 december 2022

  Geld overmaken, belastingaangifte doen, solliciteren en zelfs nieuwe schoenen aanschaffen. Steeds meer zaken moet je via de computer en internet regelen. Het is fijn als jij weet dat werkt. Bij de gratis computercursus voor beginners leer je handiger te worden met de computer en internet. Is dit iets voor jou of iemand die je kent? Meld je aan voor deze cursus. Speciaal voor inwoners van Almen organiseren we deze in dorpshuis Ons Huis.

 • Het digitaal spreekuur bij de Lochemse Bibliotheek is iedere donderdagmiddag open! Bekijk details

  9 december 2022

  Het lukt mij niet om te videobellen met WhatsApp! Kan ik de foto’s en contactpersonen in mijn mobieltje sorteren? Hoeveel MB’s of gratis belminuten heb ik eigenlijk? Loop jij (of iemand die je kent) tegen dit soort dingen aan? Reserveer dan een plekje bij het gratis digitaal spreekuur bij de Bibliotheek in Lochem. Dan word je verder geholpen met jouw digitale vraag.

 • Warme kamers Bekijk details

  9 december 2022

  Koud thuis? Kom er warm bij zitten. Sinds 1 november kun je overdag bij meer dan honderd buurthuiskamers terecht, zodat jij in de koude maanden tóch kunt besparen op je energierekening. Ook onze bibliotheken zijn Warme Kamers. Je bent meer dan welkom.

 • Interview met Tonia Roossien: "De taalcursus heeft mij echt geholpen." Bekijk details

  1 november 2022

  “De kans om een taalcursus te volgen, heb ik met beide handen aangegrepen” vertelt Tonia Roossien (33 jaar) uit Brummen. “Maar nu ik de cursus heb afgerond, merk ik dat ik mij veel zelfverzekerder voel en dat ik zelfstandig dingen kan oppakken die ik voorheen moeilijk vond, zoals formulieren invullen of een brief lezen.”