Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 16)

 • Schrijver Anna van den Breemer komt naar Bibliotheek Twello Bekijk details

  22 september 2023

  Benieuwd naar de schrijver achter het boek ‘Het perfecte zusje?’ Op donderdagavond 5 oktober is Anna van den Breemer op uitnodiging van de Boekenvrienden om 20.00 uur te gast in de Bibliotheek Twello. Tijdens deze avond vertelt Anna over dit boek, maar ook over haar andere boeken.

 • Haal meer uit je mobieltje of tablet. Volg de workshop bij de Bibliotheek Bekijk details

  19 september 2023

  Kan ik het startscherm van mijn mobieltje zelf aanpassen? Waar zijn toch die toetsen als ik wil bellen? Het lijkt wel alsof iedereen ‘veegt’ over mobiele apparaten… waarom? Leer meer over je mobieltje of tablet en kom naar de bibliotheek in Eerbeek voor een gratis tweedelige workshop ‘haal meer uit je Android.’

 • Aandacht voor laaggeletterdheid door gemeenten en bibliotheek Bekijk details

  19 september 2023

  Tijdens de Week van lezen en schrijven (vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september) werden de wethouders van de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen door ons uitgenodigd om een taalles bij te wonen. Zo werden wethouders in de gelegenheid gesteld om met eigen ogen te aanschouwen wat de bibliotheek allemaal doet om de Nederlandse taal onder de aandacht te brengen bij mensen voor wie het spreken, lezen en/of schrijven van onze taal niet vanzelfsprekend is. Ook kregen de wethouders voorafgaand...

 • Gemeente Brummen en BIJ de bieb gaan voor (voor)leesplezier! Bekijk details

  18 september 2023

  Gemeente, school en Bibliotheek werken samen aan het voorkomen en bestrijden van lees- en taalachterstanden. Dankzij een subsidie van de gemeente Brummen hebben wij de samenwerking met de elf basisscholen in Brummen kunnen verstevigen.

 • Gouden Strop Thrillertour Bekijk details

  15 september 2023

  Donderdag 28 september belooft een spannende avond te worden. Drie bekende thrillerschrijvers vertellen over hun boek en gaan met elkaar in gesprek over het succes van de Nederlandse thriller. In bieb Zutphen kun je kennismaken met Anna van den Breemer, John Kuipers en Lex Noteboom. Marlies Claasen zal de interviews met deze schrijvers verzorgen. Voor deze boeiende avond werken we samen met Boek en Buro Zutphen.

 • Koken binnen je budget Bekijk details

  5 september 2023

  Hoe krijg ik een gezonde en betaalbare maaltijd op tafel? Bij de cursus ‘Koken binnen je budget’ krijg je tips over voordelig koken met gezonde ingrediënten. Maar ook krijg je advies over hoe je zelf eenvoudig de hoeveelheden van het recept kunt aanpassen. Het is een laagdrempelige cursus onder begeleiding van een kookdocent. Gezond en betaalbaar koken staat centraal. Elke les wordt er gezamenlijk een gerecht gekookt en aan het einde van de les gezellig samen opgegeten.

 • Hoe kan ik een e-mail versturen? Volg de workshop Bekijk details

  30 augustus 2023

  De tijd dat je brievenbus regelmatig klepperde vanwege papieren post lijkt verdwenen. De papieren post is voor een groot gedeelte vervangen door elektronische post. Een e-mail versturen kan snel, goedkoop en 24/7. Maar hoe werkt het? Welke e-mailprogramma’s zijn er en hoe verstuur je eigenlijk een e-mail met bijlagen? Kom naar de bibliotheek voor een gratis workshop ‘kennismaken met e-mail.’

 • Gezocht! Scholier voor zaterdag-bijbaan Bekijk details

  30 augustus 2023

  Wil jij graag op zaterdagen een zakcent bijverdienen? En ben je 15 jaar of ouder? Dan ben je van harte welkom bij de bibliotheek in Eerbeek. Wij zoeken iemand die iedere zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur boeken op wil ruimen. Loop je even binnen bij onze vestiging aan de Coldenhovenseweg 13? Dan vertellen we jou graag meer.

 • Onze energievoorziening in eigen hand Bekijk details

  29 augustus 2023

  Hoe zit het met de prijs, de duurzaamheid en de herkomst van energie? Tot voor kort was dit voor de meeste mensen geen issue. Vandaag de dag is dat wel anders. Maar wat komt hier allemaal bij kijken? Hoe houden we dit betaalbaar? En hoe ziet de toekomst van energievoorziening eruit? André Dipell (directeur van de coöperatieve energieleverancier om | nieuwe energie) vertelt erover.

 • Vrijwilligers bibliotheek gezocht Bekijk details

  8 augustus 2023

  De bibliotheek is een inspirerende ontmoetingsplaats waar bezoekers worden uitgenodigd en verleid met een schatkamer vol met materialen, ideeën en verhalen.

Paginanavigatie