Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 19)

 • Geen hogere btw! Je belast er heel Nederland mee. Bekijk details

  6 juni 2024

  De voorgenomen btw-verhoging is een extra belasting op jouw cultuur, sport, horeca, boeken en media.

 • Zomerverkoop boeken bieb Lochem Bekijk details

  6 juni 2024

  Vanaf 10 juni kun je bij bieb Lochem afgeschreven boeken kopen voor een prikkie.

 • Vacatures specialist leesbevordering en mediawijsheid Bekijk details

  23 mei 2024

  Wij zoeken meerdere specialisten leesbevordering en mediawijsheid. Ben jij die bevlogen aanpakker die het motto ”Plezier in lezen leidt tot lezen” weet te vertalen naar een mooi programma op de school? Dan zoeken wij jou!

 • Meet BoOM Bekijk details

  20 mei 2024

  BoOM (Band of Older Men) is te gast bij Buiten het boekje in Bibliotheek Brummen. Op vrijdagavond 28 juni laten ze Ierse folkmuziek en shanty's horen. Bij slecht weer binnen in bibliotheek Brummen.

 • Lintje voor taalvrijwilliger Tony Bekijk details

  29 april 2024

  Taalvrijwilliger Tony de Beer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Toekenning subsidiegelden Bekijk details

  3 april 2024

  De overheid wil dat de bibliotheek nu én in de toekomst voor iedereen beschikbaar en bereikbaar is. Daarom komt extra geld voor bibliotheken beschikbaar. Want vanaf 2025 zijn gemeenten wettelijk verplicht om te zorgen voor een volwaardige openbare bibliotheek. Dit staat beschreven in de zorgplicht. Met het instellen van deze zorgplicht voor gemeenten door de Rijksoverheid, stelde de overheid gemeenten in de gelegenheid om SPUK-gelden aan te vragen.

 • Ehzerwold: hart voor taal Bekijk details

  20 maart 2024

  Werkgevers kunnen een voorbeeld nemen aan Ehzerwold. Vol enthousiasme hebben zij anderstaligen in hun warme nest opgenomen. Natuurlijk, het is fijn om nieuwe gemotiveerde werknemers te hebben. Maar Ehzerwold doet meer. Samen met de Gemeente Lochem, het Taalhuis en ’t Baken zorgt deze werkgever ervoor dat nieuwkomers de Nederlandse taal leren en zich thuis voelen in dit voor hen nieuwe land.

 • Boekjes & Babbels nu ook in Eerbeek Bekijk details

  8 maart 2024

  BIJ de bieb in Eerbeek start vanaf 21 maart een nieuwe activiteit voor de allerkleinsten samen met hun (groot)ouders: Boekjes & Babbels! Dit is een voorlees-speel-muziek-uurtje voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Er wordt voorgelezen, gezongen, lekker gespeeld en je krijgt tips over voorlezen. Ook is er tijd om met je kindje een boekje uit te zoeken en advies te vragen over allerlei materialen.

 • Vacature vrijwilliger digitale hulp Bekijk details

  7 maart 2024

  Ben jij iemand die anderen graag verder helpt? Weet jij je weg te vinden op internet? Ben je handig met computers, tablets en telefoons? Dan ben jij de geschikte vrijwilliger voor BIJ de bieb. Want de Bibliotheek is er voor inwoners en door inwoners!

 • Weer plek bij beginnerscursus voor computer in Zutphen Bekijk details

  1 februari 2024

  Wekelijks volgt een enthousiaste groep de cursus Klik en Tik. Er is een groep actief in bieb Zutphen en een groep in Wijkcentrum Waterkracht. Inmiddels is er weer plek voor nieuwe deelnemers bij beide locaties. ‘Het helpt je over de brug om te gaan computeren’ zegt een van de cursisten. ‘De mensen die helpen hebben eindeloos veel geduld’ en ‘het is een gezellige sfeer’ zijn zomaar wat uitspraken van de huidige deelnemers.

Paginanavigatie