Actueel

 • Koken binnen je budget Bekijk details

  21 maart 2023

  De door de BIJ de bieb, in samenwerking met Sonja Leemkuil van Stichting Onze DROOM, georganiseerde cursus koken binnen je budget in Brummen is afgerond. Alle deelnemers kregen een certificaat uit handen van Taalhuis-coördinator Mariël Schotpoort. De deelnemers hebben acht keer samen gekookt onder leiding van Dineke Fishboure in de gezellige ruimte van Onze DROOM.

 • Hoe werkt WhatsApp? Bekijk details

  9 maart 2023

  Steeds meer mensen maken gebruik van WhatsApp om berichten, foto’s of spraakopnames te versturen. Wist je dat je met WhatsApp ook kunt videobellen of een groepsgesprek kunt voeren? WhatsAppen is gratis en werkt via internet. Wil jij meer weten over WhatsApp om bijvoorbeeld te kunnen communiceren met je kleinkinderen of je familieleden op afstand? Kom naar de Bibliotheek voor deze gratis workshop.

 • Digitale vragen? Kom BIJ de bieb! Bekijk details

  28 februari 2023

  Het lukt mij niet om te videobellen met WhatsApp! Kan ik de foto’s en contactpersonen in mijn mobieltje sorteren? Hoeveel MB’s of gratis belminuten heb ik eigenlijk? Loop jij (of iemand die je kent) tegen dit soort dingen aan? Kom dan langs BIJ de bieb. We helpen je verder met jouw digitale vragen.

 • Namens het Taalhuis BIJ de bieb Bekijk details

  14 februari 2023

  Het Taalhuis BIJ de Bieb is zeer geraakt door de berichtgeving over de slachtoffers en nabestaanden van de aardbeving in Turkije en Syrië. Veel van onze vrijwilligers hebben ook te maken met taalvragers die familie of vrienden verloren hebben in de getroffen gebieden. Ook zijn er mensen die nog in onzekerheid leven. Giro555 is door de Samenwerkende Hulporganisaties geopend. Wij hopen dat veel mensen, daar waar zij kunnen, een bijdrage leveren aan Giro555. Verder zullen onze taalvrijwilligers,...

 • Gratis computercursus voor beginners in Almen Bekijk details

  9 december 2022

  Geld overmaken, belastingaangifte doen, solliciteren en zelfs nieuwe schoenen aanschaffen. Steeds meer zaken moet je via de computer en internet regelen. Het is fijn als jij weet dat werkt. Bij de gratis computercursus voor beginners leer je handiger te worden met de computer en internet. Is dit iets voor jou of iemand die je kent? Meld je aan voor deze cursus. Speciaal voor inwoners van Almen organiseren we deze in dorpshuis Ons Huis.

 • Warme kamers Bekijk details

  9 december 2022

  Koud thuis? Kom er warm bij zitten. Sinds 1 november kun je overdag bij meer dan honderd buurthuiskamers terecht, zodat jij in de koude maanden tóch kunt besparen op je energierekening. Ook onze bibliotheken zijn Warme Kamers. Je bent meer dan welkom.

 • Interview met Tonia Roossien: "De taalcursus heeft mij echt geholpen." Bekijk details

  1 november 2022

  “De kans om een taalcursus te volgen, heb ik met beide handen aangegrepen” vertelt Tonia Roossien (33 jaar) uit Brummen. “Maar nu ik de cursus heb afgerond, merk ik dat ik mij veel zelfverzekerder voel en dat ik zelfstandig dingen kan oppakken die ik voorheen moeilijk vond, zoals formulieren invullen of een brief lezen.”