Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 18)

 • Saskia Goldschmidt in bibliotheek Gorssel Bekijk details

  22 februari 2024

  Benieuwd naar de schrijver achter het boek Kukuruznik? Op woensdagavond 28 februari is Saskia Goldschmidt om 19.30 uur te gast in de Bibliotheek Gorssel. Tijdens deze avond vertelt ze over haar boek, het schrijversvak en de manier waarop ze feiten en ficties vermengt. Een bijzondere avond waarbij iedereen welkom is. Aanmelden kan via de agenda.

 • Otto de Kat komt naar Bibliotheek Eerbeek Bekijk details

  20 februari 2024

  Op donderdag 7 maart komt de schrijver Otto de Kat op uitnodiging van de Boekensteun naar de Bibliotheek Eerbeek.

 • Weer plek bij beginnerscursus voor computer in Zutphen Bekijk details

  1 februari 2024

  Wekelijks volgt een enthousiaste groep de cursus Klik en Tik. Er is een groep actief in bieb Zutphen en een groep in Wijkcentrum Waterkracht. Inmiddels is er weer plek voor nieuwe deelnemers bij beide locaties. ‘Het helpt je over de brug om te gaan computeren’ zegt een van de cursisten. ‘De mensen die helpen hebben eindeloos veel geduld’ en ‘het is een gezellige sfeer’ zijn zomaar wat uitspraken van de huidige deelnemers.

 • Foto-expositie 'Anders kijken naar plastic' Bekijk details

  1 februari 2024

  Onze leefomgeving is gevuld met plastic. We vinden het overal, zelfs in de natuur. Fotocollectief Twello (een groep van 10 fotografen) maakten daarom een serie over wegwerpplastic, in samenwerking met professioneel fotografe Johanna Minnaard. Onze bibliotheek in Twello heeft ruimte vrijgemaakt om de foto-expositie ‘Anders kijken naar plastic’ te kunnen laten zien. Deze expositie is van 9 februari tot 8 maart 2024 en de toegang is gratis.

 • Blind date with a book Bekijk details

  1 februari 2024

  Op basis waarvan kiezen onze bezoekers een boek? Is het op basis van de kaft, een review of hebben lezers een favoriet genre? Bibliotheek Twello wil haar bezoekers graag verrassen! Daarom start vanaf 6 februari ‘Blind date with a book.’

 • Inloggen online Bibliotheek Bekijk details

  29 januari 2024

  Vanaf 29 januari zie je een kleine verandering als je inlogt bij de online Bibliotheek: het vakje waar je je pasnummer of e-mailadres invult heet nu ‘Gebruikersnaam’. Verder blijft alles hetzelfde. Je kan blijven inloggen zoals je gewend bent, met je pasnummer of e-mailadres en je wachtwoord.

 • Weesgedicht vond adoptieraam Bekijk details

  25 januari 2024

  Diverse weesgedichten waren op zoek naar een nieuw thuis, een adoptieraam. Enkele dagen voor de start van Poëzieweek verschenen ze op ramen door heel Zutphen en op ramen van vestigingen van BIJ de bieb. Inmiddels hebben heel wat mensen dit een hart voor poëzie hebben een gedicht op een raam gezet. Omroep Gelderland schonk hier aandacht aan en was aanwezig bij een handletteraar die een gedicht op een raam schreef.

 • Muziek op schoot in Brummen Bekijk details

  15 januari 2024

  Muziek op schoot is leuk en leerzaam! Baby’s, dreumesen en peuters vinden het heerlijk om met muziek bezig te zijn. En hun ouders en begeleiders ook: samen met je kindje liedjes zingen, dansen, klappen, luisteren, muziek maken en spelletjes spelen levert heel wat kostbare geluksmomentjes op! Binnenkort zijn er weer gratis workshops bij de bieb in Brummen.

 • Gewijzigde openingstijden Bibliotheek Brummen Bekijk details

  3 januari 2024

  De openingstijden van de Bibliotheek Brummen zijn per 1 januari 2024 gewijzigd. Op zaterdag is de bibliotheek nu gesloten. Door de week zijn de tijden ongewijzigd.

 • Moeite met lezen of schrijven? De Bibliotheek helpt! Bekijk details

  11 december 2023

  Een praktijkverhaal van Joop: “Nu het lezen beter gaat, wil ik ook leren schrijven. In blokletters!” vertelt Joop. “Ruim vier jaar geleden stapte ik bij de bibliotheek binnen omdat ik graag hulp wilde bij het lezen en schrijven. Inmiddels ga ik iedere vrijdagochtend naar mijn taalmaatje en lezen we samen. Op de computer lezen we teksten en ik speel ook woordzoekers. Maar we gaan niet aan de slag voordat we eerst samen een bakkie koffie hebben gedronken. Goed kunnen lezen heeft voordelen. Thuis willen...

Paginanavigatie