Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 20)

 • Online cadeaus kopen; hoe werkt dat? Bekijk details

  4 december 2023

  Wist jij dat je op het internet eenvoudig een cadeautje kunt kopen? Of dat je bij sommige winkels speciale kortingen krijgt als je iets voor iemand anders koopt? En dat je soms zelfs een persoonlijk bericht kan toevoegen? Kom naar de workshop cadeaus kopen via internet bij de Bibliotheek. Deskundige medewerkers laten het zien en helpen jou. Meld je aan via de agenda.

 • Tegenlicht Meet Up over wonen Bekijk details

  4 december 2023

  Er staat weer een nieuwe Tegenlicht Meet Up op het programma in Bibliotheek Lochem. Op maandagavond 11 december vanaf 19.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd om het thema ‘wonen buiten de box’ te bespreken.

 • Nieuwe taalvrijwilligers Bekijk details

  3 december 2023

  Taal heb je nodig om goed te kunnen communiceren. Dit geldt voor zowel gesproken als geschreven taal. Mensen die goed kunt lezen en schrijven, begrijpen de wereld om zich heen veel beter. Mensen die moeite hebben met taal kunnen met al hun taalvragen terecht bij de bibliotheek.

 • Kunnen lezen en schrijven is belangrijk want…. Bekijk details

  19 november 2023

  De Week van lezen en schrijven is alweer een tijdje geleden. Tijdens deze week waren de wethouders van de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen aanwezig bij een taalles in hun gemeente. Aan iedere wethouder werd gevraagd de stelling ‘Kunnen lezen en schrijven is belangrijk want …’ aan te vullen. Dat hebben de wethouders gedaan. Inmiddels staan de vier stellingen op één banner en zijn deze als cadeau aan de gemeenten uitgereikt. De banners staan nu op een centrale plek in ieder gemeentehuis...

 • Voorleesvrijwilligers gezocht in gemeente Voorst Bekijk details

  13 november 2023

  Wil jij een steentje bijdragen aan leesbevordering bij gezinnen met jonge kinderen in gemeente Voorst? Dan is VoorleesExpress-vrijwilliger iets voor jou. Via de VoorleesExpress kun jij, met maar één uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in je omgeving. Door samen meerdere keren te lezen en taalspelletjes te doen, heb je een meetbaar effect op de taalontwikkeling van een kind. Met ouders kijk je op welke manier zij mee kunnen doen. Zo maak je samen een feestje van taal. Je maakt...

 • 'Het helpt je over de brug om te gaan computeren’ Bekijk details

  3 november 2023

  Gratis beginnerscursus voor computer en internet in Ons Huis in Almen!

 • Films bij de Bieb Bekijk details

  17 oktober 2023

  Wist je dat er bij de bieb regelmatig filmavonden zijn? Denk aan avonturenfilms, grappige films en romantische films.

 • Aandacht voor laaggeletterdheid door gemeenten en bibliotheek Bekijk details

  19 september 2023

  Tijdens de Week van lezen en schrijven (vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september) werden de wethouders van de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen door ons uitgenodigd om een taalles bij te wonen. Zo werden wethouders in de gelegenheid gesteld om met eigen ogen te aanschouwen wat de bibliotheek allemaal doet om de Nederlandse taal onder de aandacht te brengen bij mensen voor wie het spreken, lezen en/of schrijven van onze taal niet vanzelfsprekend is. Ook kregen de wethouders voorafgaand...

 • Gemeente Brummen en BIJ de bieb gaan voor (voor)leesplezier! Bekijk details

  18 september 2023

  Gemeente, school en Bibliotheek werken samen aan het voorkomen en bestrijden van lees- en taalachterstanden. Dankzij een subsidie van de gemeente Brummen hebben wij de samenwerking met de elf basisscholen in Brummen kunnen verstevigen.

 • Gouden Strop Thrillertour Bekijk details

  15 september 2023

  Donderdag 28 september belooft een spannende avond te worden. Drie bekende thrillerschrijvers vertellen over hun boek en gaan met elkaar in gesprek over het succes van de Nederlandse thriller. In bieb Zutphen kun je kennismaken met Anna van den Breemer, John Kuipers en Lex Noteboom. Marlies Claasen zal de interviews met deze schrijvers verzorgen. Voor deze boeiende avond werken we samen met Boek en Buro Zutphen.

Paginanavigatie