Actueel

Resultaat 11 - 20 (van 21)

 • Vacature vrijwilliger digitale hulp Bekijk details

  7 maart 2024

  Ben jij iemand die anderen graag verder helpt? Weet jij je weg te vinden op internet? Ben je handig met computers, tablets en telefoons? Dan ben jij de geschikte vrijwilliger voor BIJ de bieb. Want de Bibliotheek is er voor inwoners en door inwoners!

 • Weer plek bij beginnerscursus voor computer in Zutphen Bekijk details

  1 februari 2024

  Wekelijks volgt een enthousiaste groep de cursus Klik en Tik. Er is een groep actief in bieb Zutphen en een groep in Wijkcentrum Waterkracht. Inmiddels is er weer plek voor nieuwe deelnemers bij beide locaties. ‘Het helpt je over de brug om te gaan computeren’ zegt een van de cursisten. ‘De mensen die helpen hebben eindeloos veel geduld’ en ‘het is een gezellige sfeer’ zijn zomaar wat uitspraken van de huidige deelnemers.

 • Muziek op schoot in Brummen Bekijk details

  15 januari 2024

  Muziek op schoot is leuk en leerzaam! Baby’s, dreumesen en peuters vinden het heerlijk om met muziek bezig te zijn. En hun ouders en begeleiders ook: samen met je kindje liedjes zingen, dansen, klappen, luisteren, muziek maken en spelletjes spelen levert heel wat kostbare geluksmomentjes op! Binnenkort zijn er weer gratis workshops bij de bieb in Brummen.

 • Gewijzigde openingstijden Bibliotheek Brummen Bekijk details

  3 januari 2024

  De openingstijden van de Bibliotheek Brummen zijn per 1 januari 2024 gewijzigd. Op zaterdag is de bibliotheek nu gesloten. Door de week zijn de tijden ongewijzigd.

 • Moeite met lezen of schrijven? De Bibliotheek helpt! Bekijk details

  11 december 2023

  Een praktijkverhaal van Joop: “Nu het lezen beter gaat, wil ik ook leren schrijven. In blokletters!” vertelt Joop. “Ruim vier jaar geleden stapte ik bij de bibliotheek binnen omdat ik graag hulp wilde bij het lezen en schrijven. Inmiddels ga ik iedere vrijdagochtend naar mijn taalmaatje en lezen we samen. Op de computer lezen we teksten en ik speel ook woordzoekers. Maar we gaan niet aan de slag voordat we eerst samen een bakkie koffie hebben gedronken. Goed kunnen lezen heeft voordelen. Thuis willen...

 • Voorleesvrijwilligers gezocht in gemeente Voorst Bekijk details

  13 november 2023

  Wil jij een steentje bijdragen aan leesbevordering bij gezinnen met jonge kinderen in gemeente Voorst? Dan is VoorleesExpress-vrijwilliger iets voor jou. Via de VoorleesExpress kun jij, met maar één uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in je omgeving. Door samen meerdere keren te lezen en taalspelletjes te doen, heb je een meetbaar effect op de taalontwikkeling van een kind. Met ouders kijk je op welke manier zij mee kunnen doen. Zo maak je samen een feestje van taal. Je maakt...

 • Aandacht voor laaggeletterdheid door gemeenten en bibliotheek Bekijk details

  19 september 2023

  Tijdens de Week van lezen en schrijven (vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september) werden de wethouders van de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen door ons uitgenodigd om een taalles bij te wonen. Zo werden wethouders in de gelegenheid gesteld om met eigen ogen te aanschouwen wat de bibliotheek allemaal doet om de Nederlandse taal onder de aandacht te brengen bij mensen voor wie het spreken, lezen en/of schrijven van onze taal niet vanzelfsprekend is. Ook kregen de wethouders voorafgaand...

 • Vrijwilligers bibliotheek gezocht Bekijk details

  8 augustus 2023

  De bibliotheek is een inspirerende ontmoetingsplaats waar bezoekers worden uitgenodigd en verleid met een schatkamer vol met materialen, ideeën en verhalen.

 • Betalen bij de bieb? Dat doe je met pin. Bekijk details

  3 augustus 2023

  Vanaf 1 augustus is het ook in de vestigingen Twello, Brummen en Eerbeek niet meer mogelijk om contant te betalen.

 • Wijzigingen reserveringssysteem Bekijk details

  20 juni 2023

  Vanaf 1 juli a.s. verandert er wat in ons reserveringensysteem.

Paginanavigatie