Kom langs BIJ de bieb tijdens De Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 19 januari 2023 17:56

Nog eventjes en de Nationale Voorleesdagen 2023 beginnen weer. Van 24 januari tot en met 4 februari wordt er volop voorgelezen bij diverse vestigingen van BIJ de bieb. (Groot)ouders zijn van harte welkom bij de voorleesactiviteiten. Want voorlezen is gezellig, het vergroot de woordenschat en prikkelt de fantasie.

Voorlezen is een feestje

In de vestigingen van de Bibliotheek in Zutphen en Warnsveld komen leesconsulenten Maja en Monique op woensdagmiddag voorlezen uit het vrolijke en grappige prentenboek ‘NEE! zei Konijn' van Marjoke Henrichs. In dit prentenboek zegt Konijn op alles wat mama voorstelt heel hard: nee! Tot mama iets voorstelt waar ook Konijn geen NEE! tegen kan zeggen… Een heel herkenbaar boek voor ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Maja en Monique maken er een heus voorleesfeestje van. 

In de vestigingen Lochem, Gorssel en Warnsveld staat bij Boekjes & Babbels het prentenboek van het jaar 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld centraal. Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

De Bibliotheek doet meer

Naast voorlezen in bibliotheken gebeurt er nog veel meer. Leesconsulenten van BIJ de bieb bezoeken tijdens de Nationale Voorleesdagen ook kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen. Voorleesplezier met Maximiliaan en Konijn gegarandeerd!

Bekijk data en tijden in de agenda