Blind date with a book

Gepubliceerd op: 1 februari 2024 10:00

Op basis waarvan kiezen onze bezoekers een boek? Is het op basis van de kaft, een review of hebben lezers een favoriet genre? Bibliotheek Twello wil haar bezoekers graag verrassen! Daarom start vanaf 6 februari ‘Blind date with a book.’

Wat is Blind date with a book?

Blind date with a book is een uniek concept waarbij boeken worden verpakt op een manier die de inhoud verborgen houdt. Lezers hebben zo geen idee welk boek ze kiezen. In plaats van te worden verleid door de kaft of de titel, worden lezers uitgenodigd om een boek te selecteren op basis van enkele aanwijzingen of een korte beschrijving die op de verpakking staat. Het doel is om lezers uit hun comfortzone te halen en hun de kans te geven een boek te ontdekken dat ze misschien anders over het hoofd zouden hebben gezien. Blind date with a book creëert zo een element van verrassing en avontuur in het keuzeproces. Een ludieke actie rondom Valentijnsdag.

Hoe werkt het?
In de Bibliotheek Twello staat vanaf 6 februari een speciale tafel met ‘blind-dateboeken’. Bezoekers kunnen een keuze maken en dit boek gratis mee naar huis nemen. Het is een cadeautje van BIJ de bieb, dus het boek hoeft niet meer terug. De actie loopt door zolang de voorraad strekt.